Šobrīd pie mums ēdiena piegādes tirgus pieprasījums arvien pieaug. Arī neņemot vērā dažus ekonomikas lejupslīdes momentus, banketu un citu gatavo ēdienu piegādes sfēra katru gadu pieaug vidēji par piecpadsmit līdz divdesmit procentiem. Turklāt saskaņā ar pētnieku viedokļiem šī tendence augt turpināsies, tā kā visiem vienmēr ir aktuāls jautājums, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri. Un nemaz nav būtiski vai arī runa iet par kādu restorānu vai tikai kāda maza konditoreja. Un konditorejas Rīgā, kā arī citās Latvijas pilsētās uzsāk nodrošināt tortes uz pasūtījumu, turklāt papildinot to piedāvājumu, kurā tiks iekļauti arī izbraukuma banketi. Turklāt arī neliela konditoreja piedāvā cilvēkiem ne vien sagatavot uzkodas banketam, bet būs piedāvāta pilnīga banketu ēdienkarte un nodrošināta galdu klāšana izbraukumā.
Ieskaties piedāvājumā – http://www.francumaize.lv/produkcija/saldie-un-salie-klingeri/
Galvenās lietas, kurām vajadzētu būt izpildītām pirms Jūs sākat pasūtīt torti
Ņemot vērā to, ka tortes uz pasūtījumu ir ceptas konkrētam klientam, lai nesajuktu iespējamās variācijās, aplūkosim variantu, ka konditorejas izstrādājumi vai tortes pielāgoti pasākumam. Kāzās parasti grib pasūtīt daudzstāvu torti kā arī ar skaistu rotājumu. Taču konditorejas Rīgā iesaka izskaitīt apmēram 150-200g tortes uz cilvēku, šajā gadījumā tiešām var saprast, cik tad lielu vajag pasūtīt torti. Un vēl tortes stils, labāk būtu, ja ir pielāgots kāzas stilam. Kā laba ideja būs konditorejas izstrādājumi ar dažādām garšām un krāsām. Meklējot torti kolēģim, labāk ir tādas tortes pēc pasūtījuma, kas saglabā lakoniskumu kā arī nebūs divdomīgs variants, tas attiecas arī uz pildījumu. Savukārt, mazulim svētkos labāk jau ir pasūtīt torti, kura ir spilgta vai izrotāta ar multfilmu varoņiem. Taču vislabāk, tomēr, lai konditorejas izstrādājumi bērnu svētkiem, nav ļoti saldi, jo tas nenak par labu bērnu organismam.
Uzkodas banketam un galdu klāšana izbraukumā, kam tieši vērst uzmanību?
Tad, kad tiks organizeti banketi, un būs sameklēta tā konditoreja, kuras piedāvājuma klāstā tad ir galdu klāšana izbraukumā un arī iespēja pasūtīt torti, ir vēl dažas nianses, kurām jāpievērš verība. Viesu skaits, kas nozīmē to, ka kad būs rēķināti un sastādīti paši banketi, ir jāvadās no jau pieņemtām ēdiena skaita normām. Nozīmīgi, lai galda klāšana nebeigtos ar pustukšiem galdiem, taču arī nebūtu pārāk daudz ēdiena. Svarīgi, tomēr, lai ibanketi būtu kārtīgi organizēti arī meklējot oficiantus. Ievērojami, lai banketu ēdienkarte būtu sezonāla, vasarā tie ir viegli ēdieni, bet, piemēram, ziemas laikā viesiem labāk patīk sātīgākās uzkodas banketam. Kad būs sastādīta banketu ēdienkarte, ir japārzin viesi, jo var būt veģetārieši, bērni un citi īpašie gadījumi. Protams, ievērojot visas minetās nianses galdu klāšana cenas attiecībā var būt dārgāka, bet Jūs būsiet padomājuši par visu un pasākums būs ideāls.