KUR IEGĀDĀTIES VISU NEPIECIEŠAMO BŪVNIECĪBAS DARBIEM?

Celtniecības un labiekārtošanas darbi reti kad tiek uzlikti uz pauzes. Latvijā pēdējos desmit gados notiek ēku energoefektivitātes paaugstināšana un viens no iemesliem ir ne tikai namīpašnieku komforta celšana, bet arī pašas ēkas tehniskā stāvokļa paildzināšana. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Ik viens no mums vēlas dzīvot ekonomiskāk, it īpaši, izmantojot visus ikdienā nepieciešamos energoresursus, piemēram, gāzi, elektrību, apkuri, kanalizāciju un tamlīdzīgi. Ēkas energoefektivitātes celšana ir viens no veidiem, kā samazināt citas izmaksas. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KĀ SAMEKLĒT LABĀKOS MATERIĀLUS?

Klimats, it sevišķi Latvijā, ir noteicošais apkures sistēmas izvēlē Latvijā. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Problēmas ar siltumizolāciju ir īpaši novērojamas daudzdzīvokļu namos, kas celti pagājušā gadsimta otrajā pusē. Šo namu mūžu būtiski paildzina ēku siltināšanas un energoefektivitātes celšanas darbi. Protams, ka fibrolīts un fibrolīta plāksnes, kokšķiedru plāksnes, dažādas vates ir populārākie siltināšanas materiāli Latvijā. Mājas apkures sistēmas veids spēlē lielu lomu, taču tas iet roku rokā ar mājas tehnisko stāvokli. Krāsnis un dažāda veida apkures katli ir atrodami privātmājās, taču, daudzdzīvokļu ēkās ir pilsētas centrālā apkure. Protams, ka lielu lomu spēlē pareiza materiālu uzglabāšana un izmantošana. Kā arī ieteikums izvēlēties nevis lētāko, bet censties atrast lielisku cenas un kvalitātes balansu.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAI NODERĪGI CELTNIECĪBAS MATERIĀLI UN IEKĀRTAS

Noteikti vajag pievērst uzmanību santehnikai, kanalizācijai un notekūdeņu apsaimniekošanai. Daudzi nemaz nezin, ka bioloģiskās attīrīšanas iekārtas ļauj tehnisko ūdeni izmantot dārza laistīšanā, kas ir neliela pievienotā vērtība laba notekūdeņu pārstrādes sistēmai, kas gādā par kanalizācijas un sanitārā mezgla ilgmūžību. Liela nozīme ir kvalitatīvai iekšējās un ārējās santehnikas preču izvēlē, un arī šeit kalpo zelta ieteikums neizvēlēties lētāko, bet piemērotāko. Kanalizācijas un santehnikas iekārtu ilga kalpošana ir atkarīgā no tās pareizas un piemērotas uzstādīšanas, ekspluatācijas un kopšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *